• Külföld
Faktor

Öngyilkos lett a cégvezető, külföldön rekedtek az utasok

Öngyilkos lett az egyik legnagyobb román utazási iroda tulajdonosa, miután a vállalkozás vesztesége meghaladta a 7,4 millió eurót.

Az Omnia Turism többségi részvényese és ügyvezetője, George Negru a cég anyagi helyzete miatt ölte meg magát. A hatóságok több ellenőrzést is tartottak az utazási irodánál, és a tulajdonost a turisztikai minisztériumba is behívatták, de nem jelent meg - írja a Maszol.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Negru tudta, hogy bevonják az utazási iroda működési engedélyét, ha a második alkalommal sem jelenik meg a minisztériumban, ezért drasztikus megoldást választott.

    Jelenleg 80 román turista tartózkodik Egyiptomban, Malajziában és Indonéziában az Omnia Turismtól vásárolt csomag keretein belül. Az iroda azonban csak a repülőjegyüket fizette ki, a szállásukat nem, de az utasok ezzel csak a helyszínen szembesültek. A román hatóságok megpróbálnak megoldást találni a helyzetükre.

    Súlyosabb azonban, hogy az Omnia Turism 11,4 millió euró értékben adott el összesen 8300 utazási csomagot 2018-ra. A minisztérium figyelmeztette a csomagok vásárlóit, hogy ne utazzanak el, mert a cég számláit zárolták, és nem tudja kifizetni ezeket a szolgáltatásokat. A minisztérium keresi a megoldást a kártalanításukra.

    Kommentek:

    Top 16