• Krimi
Faktor

Arra biztatta barátját a tinilány, hogy legyen öngyilkos

A 17 éves Michelle Cartert vádlottként hallgatják ki a massachusettsi bíróságon, miután több tucat olyan üzenetet küldött barátjának, amelyben öngyilkosságra biztatta. A 18 éves fiú végül megölte magát.

Michelle számtalan olyan üzenetet küldött a 18 éves Conrad Roy III-nak, amelyben arra bátorította, hogy vigye végig a tervét, és ölje meg magát - írja az Independent.

SMS-ek és online üzenetek tucatjaiban írta azt, hogy a halála fájdalommentes lesz, és hogy a szülei már felkészültek az öngyilkosságára.

"Mikor teszed meg?", "Ha ma nem teszed meg, szánalmas vagy", "Meg kell tenned ma este... most vagy soha"

- ilyen és ehhez hasonló üzeneteket küldött a lány a depressziós Conradnak.

Mikor Conrad elmondta, hogy szombaton szeretné megölni magát, Michelle azt mondta: "de ma még csak hétfő van!"

A bíróság megállapította, hogy a lány "szisztematikus kényszerítő kampányt" folytatott üzenteiben, és azzal, hogy visszaküldte a fiút egy szénmonoxiddal telített furgonba, közvetlenül is Conrad halálát okozta.

Michelle pontosan leírta a tinédzsernek azt is, hogyan mérgezze meg magát a füsttel, gondosan kitervelt minden lépést, hogy a fiúnak biztosan sikerüljön az öngyilkossági kísérlete. Mikor Conradnak kétségei voltak, és arról írt a lánynak, hogy nem biztos már abban, hogy meg akarja ölni magát, Michelle azt válaszolta: csak akkor lehet boldog és szabad, ha megöli magát, ezért nem szabad sokáig húznia a döntést.

A megbeszélt estén Conrad Roy III szénmonoxid-mérgezésben meghalt a furgonban - előtte Michelle 47 percen keresztül győzködte telefonon, hogy tegye meg, legyen öngyilkos.

Közvetlenül a fiú halála után Michelle úgy tett, mintha semmiről nem tudna, és még barátja testvérének is írt egy üzenetet, amelyben azt kérdezte, hol van Conrad. Később látszólag magát hibáztatta a fiú haláláért, mert "barátnőjeként tudnia kellett volna, mire készül a fiú".

A lány ügyvédje szerint nem Michelle okozta a tinédzser halálát, és nem is lehet emberöléssel vádolni, mert Massachusettsben nincs arról törvény, hogy az öngyilkosságra való felbujtás vagy abban való segédkezés gyilkosságnak minősülne-e. Szerinte a lányt nem ítélhetik el.

Korábban egy 15 éves lányról írtunk, aki azért lett öngyilkos, mert meztelen képeit megosztották az interneten.

Kommentek:

Top 0