• Külföld
Faktor

Bejelentették, öngyilkos lett a népszerű színésznő

Gyógyszer-, és alkohol-túladagolásban halt meg.

Öngyilkosság okozta Margot Kidder amerikai színésznő májusi halálát - közölte lánya, Maggie McGuane.

Kidder, akinek legismertebb szerepe Lois Lane volt, a Christopher Reeve alakította Superman barátnője a '70-es és '80-as években, május 13-án 69 éves korában halt meg montanai otthonában. Kidder menedzsere, Camilla Fluxman Pines akkor azt mondta, hogy a színésznő álmában hunyt el.

A helyi halottkémi szakértő szerdán kiadott jelentése szerint "Kidder halálát saját kezűleg bevett gyógyszer-, valamint alkohol-túladagolás" okozta. A színésznő lánya az AP hírügynökségnek adott telefonos interjúban elmondta, már akkor tudatában volt annak, hogy anyja öngyilkosságot követett el, amikor a hatóságok elvitték őt Kidder Yellowstone Park mellett otthonába.

A színésznő a kilencvenes évek közepén idegösszeomlást kapott, amelyet súlyosbított egy autóbalesete, ami miatt két évre tolószékbe kényszerült és eladósodott. Később megállapították, hogy bipoláris zavarban szenved. Sokáig nem kapott szerepet, ám végül sikerült visszatérnie olyan tévésorozatokban, mint a Smallville és az L Word, továbbá a Broadwayn is fellépett a Vaginamonológok című darabban 2002-ben.

1975-ben játszott George Roy Hill A nagy Waldo Pepper című filmjében, amelynek főszerepét Robert Redford alakította, 2014-ben pedig feltűnt az R.L. Stine's The Haunting Hour című thrillersorozatában, amelyért Emmy-díjat is kapott.

Kommentek:

Top 0