• Külföld
Faktor

Meghalt a sikkasztó bankvezér, öngyilkos lehetett

Holtan találták Miguel Blesat, az egykori Caja Madrid nevű bank sikkasztás miatt elítélt volt vezetőjét egy dél-spanyolországi birtokon szerda délelőtt.

Fotó: Europress / Dani Pozo - AFP

Fotó: Europress / Dani Pozo - AFP

A 69 éves Blesa Dél-Spanyolországban, egy Villanueva del Rey-ben található vadászbirtokon halt meg. A csendőrség szerint az első jelek öngyilkosságra utalnak, a spanyol bankárt egy vadászfegyverrel lőtték mellbe.

Blesa barátaival volt a birtokon, a reggeli után a garázsba ment, hogy kiálljon az autóval, amivel vadászni indultak volna. De túl sokáig elmaradt, és mikor társai utána mentek, megtalálták a holttestét.

Miguel Blesa 1996 és 2009 között volt a Caja Madrid, Spanyolország harmadik legnagyobb pénzintézetének vezérigazgatója. Idén tavasszal Rodrigo Rato volt spanyol gazdasági miniszterrel és miniszterelnök-helyettessel együtt sikkasztás miatt elítélte a bíróság, mert másokkal együtt összesen több mint tizenötmillió eurót (4 milliárd 660 millió forint) költöttek el saját célra a bank pénzéből.

Blesa hat, Rato négy és fél év szabadságvesztést kapott nem jogerősen. Miguel Blesa ellen februárban újabb bírósági eljárás is indult bankvezetőként elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Kommentek:

Top 0