• Belföld
Faktor

Öngyilkos lett a magyar vasutas: nem tudta feldolgozni, hogy halálra gázolta kollégáját

A férfit egy darabig eltűntként keresték.

Illusztráció.

Illusztráció.

Önkezével vetett véget életének egy nagykanizsai vasutas. László a jelek szerint képtelen volt feldolgozni, hogy halálra gázolta egy munkatársát.

Az 56 éves férfi tavaly októberben a nagykanizsai Csónakázó-tónál csapta el a férfit a vasúti síneken, az áldozat szintén vasutas volt. A családapát rettenetesen megviselték a történtek, hónapok teltek el, idén januárban pedig eltűnt otthonról. Felesége azt mondta a rendőröknek: férje zavartan viselkedett az elmúlt időszakban, és bár sem a tragikus gázolás előtt, sem utána nem beszélt öngyilkosságról, az asszony tartott ettől.

A napokban egy férfi holttestét találták meg Nagykanizsán, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pedig megerősítette: az eltűnt vasutas testét találták meg.

László pszichiátriai kezelés alá került az októberi tragédia után, ám ez sem mindig segíthet. "Rémálmok is kínozhatták. A gázolást megidéző lidérces álmok mellett a betörő emlékképek is gyötörhették... Bűnösnek, gyilkosnak érezhette magát" – mondta a Borsnak Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. Hozzátette, hogy az öngyilkosság sosem egyik napról a másikra következik be, egy folyamat utolsó szakasza, a támogató közeg tudná megelőzni.

A lap úgy értesült, Lászlót a tragédia után táppénzre küldte a MÁV, de további tájékoztatást még nem kaptak.

Kommentek:

Top 0