• Külföld
Faktor

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, sokan meghaltak

Heten meghaltak, amikor az Iszlám Állam öngyilkos merénylője felrobbantotta magát egy rendőrőrsnél a dél-jemeni Ádenben.

A merénylet a város egyik belvárosi negyedében történt. A rendőrség megpróbálta megállítani a autót, amelyben a terrorista utazott, de nem sikerült nekik. A sofőr egy rendőrségi ellenőrző pontnál robbantotta fel magát. A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára, a támadó nevét is nyilvánosságra hozták.

Ádenben előző nap, csütörtökön is hajtottak végre merényletet.  Egy öngyilkos merénylő a jemeni elnök ádeni palotája közelében robbantotta fel magát, nyolc ember halálát okozva. Ezt a támadást is az Iszlám Állam hajtotta végre.

A jemeni konfliktusban az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a tavaly júliusban visszafoglalt Ádenben működő, Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök vezette kormánnyal. Háled Bahah jemeni miniszterelnök és kabinetjének tagjai hétfőn tértek vissza Ádenbe, miután egy korábbi merénylet miatt a kormány hónapokra kénytelen volt elhagyni az országot.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A jemeni harcok miatt eddig körülbelül hatezren haltak meg, köztük 2800 civil.  Emellett csaknem 2,4 millió ember kényszerült elhagyni otthonát.  

    Top 16