• Külföld
Faktor

Újabb öngyilkos merénylet: eddig 13 halott

A helyiek azt ünnepelték, hogy a törzs öreg vezetőjének fia kiszabadult a tálibok fogságából Kelet-Afganisztánban. A merénylő az ünneplők közé ment és felrobbantotta magát.

A robbantásos merénylet a kelet-afganisztáni Dzsalálábád városában történt. A támadásban meghalt az idős vezető fia is, aki nem rég szabadult a tálib fogságból, éppen ezt ünnepelték a törzs tagjai. Vele együtt eddig 13 halálos áldozatról tud a Reuters. Legalább 14-en megsérültek a robbanásban, köztük van a kiszabadult férfi apja, a törzs örege is.

A tálibok szóvivője twitter oldalán tagadta, hogy ők robbantottak volna. Az elmúlt hetekben és napokban több támadást is indítottak a tálibok Afganisztánban, annak ellenére, hogy béketárgyalásokra készülnek az afgán kormánnyal. Utoljára éppen szombaton lett vége egy egynapos fegyveres akciónak. Az Iszlám Állam is nagyon aktív az országban. Múlt héten volt első dzsalálábádi terrortámadásuk, amelyért vállalták a felelősséget. A pakisztáni konzulátust támadták meg, ahol 7 embert öltek meg.

Top 0