• Külföld
Faktor

Most közölték: rendőrnek álcázta magát az öngyilkos merénylő, sokakkal végzett

A gyakorlatozók között robbantotta fel a testére erősített pokolgépet.

Legalább 15 gyakorlatozó rendőrt ölt meg egy rendőrnek öltözött öngyilkos merénylő csütörtökön a szomáliai fővárosban - közölték tisztségviselők. A merénylet szervezőjeként az al-Shabaab szélsőséges iszlamista milícia jelentkezett.

A rendőrök egy díszszemlére gyakoroltak korán reggel, amikor az egyenruhát viselő merénylő beszivárgott a rendőrakadémia területére, és a gyakorlatozók között felrobbantotta a testére erősített pokolgépet - írja az MTI. A támadásnak 17 sebesültje is van.

Az al-Shabaab katonai szóvivője a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a robbanásban 27 rendőr halt meg. Az al-Kaida terrorhálózathoz tartozó al-Shabaab lázadást folytat az ENSZ támogatta mogadishui kormány ellen, rendszeresen megtámadja a szomáliai biztonsági erőket és az őket erősítő afrikai uniós katonai egységeket. Az al-Shabaab az iszlám törvényeknek, a saríának egy szigorúan értelmezett változatát akarja bevezetni az országban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az al-Shabaab folyamatosan veszít területéből az országban, Mogadishuból már 2011-ben kiűzték, viszont a tíz évvel ezelőtt Szomáliába vezényelt afrikai uniós békefenntartók létszáma a jelenlegi 22 ezerről 21 ezerre csökken a hónap végén, mert a hosszútávú terv azt, hogy a biztonsági helyzet ellenőrzését fokozatosan átveszi a szomáliai hadsereg.

    Kommentek:

    Top 16