• Külföld
Faktor

Robbanás történt egy benzinkútnál, sok gyerek meghalt

Robbantásos merénylet volt Afganisztánban.

Öngyilkos pokolgépes merényletet követtek el kedden a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány székhelyén, Dzsalálábádban, legalább tíz ember meghalt - közölték kormányzati tisztviselők.

Inamulláh Miakhel, a tartományi egészségügyi hivatal szóvivője megerősítette a tíz ember halálát. Az áldozatok többsége gyerek volt, akik autómosóként dolgoztak. Hozzátette, hogy további négy ember megsebesült, őket kórházba szállították.

A támadó a pokolgépet egy benzinkút közelében hozta működésbe, a robbanás után hatalmas tűz keletkezett. A lángokat csak több óra alatt sikerült megfékezni - mondták helyi tisztviselők.

Több embert súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba - számolt be a helyi egészségügyi szolgálat vezetője, Nádzsibullah Kmaval. Egyelőre egy szervezet sem jelentkezett, hogy emberük követte volna el a merényletet.

A hegyvidéki Nangarhar tartomány Pakisztánnal szomszédos, ahol a szélsőséges tálibok és az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyveresei is támadásokat követnek el. Az elmúlt hónapokban az afgán haderő az amerikai hadsereggel vállvetve - a terrorizmus elleni küzdelem jegyében - három olyan körzetet is felszabadított, amely az elmúlt években a szélsőségesek ellenőrzése alatt állt. Ennek ellenére nem sikerült jelenlétüket teljesen felszámolni a régióban - írja az MTI.

Kommentek:

Top 16