• Külföld
Faktor

Öngyilkos lett, súlyos depresszióval küzdött a népszerű színész

Amikor kórházba került, többször is kijelentette, hogy meg akar halni.

Öngyilkosságnak minősítette az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat az áprilisban alkoholmérgezésben elhunyt amerikai színész, kaszkadőr és humorista, Verne Troyer halálát.

A Los Angelesben helyi idő szerint szerdán közzétett halottkémi jelentés szerint a törpenövésű, 81 centiméter magas színész vérében "potenciálisan halálos" volt az alkoholszint, és amikor április 3-án kórházba került, Troyer többször is kijelentette, hogy meg akar halni.

A leginkább az Austin Powers-kémfilmparódiákból a Kicsi Én nevű figuraként ismert színész 49 évesen, április 21-én hunyt el egy Los Angeles-i kórházban, miután több szervének működése leállt.

A jelentés "alkoholmérgezés következményének" nevezte a halál okát - írja az MTI. Bár Troyer kihívta a mentőket, már a telefonban többször kijelentette, hogy meg akar halni, és a kórház sürgősségi osztályára érkezve is megerősítette ezt. Ismerősei szerint a férfi depresszióval küzdött és öngyilkossági gondolatai voltak, már egy évvel korábban is hasonló állapotban került kórházba.

Tavalyi kórházi kezelése alkalmával elismerte alkoholfüggőségét.

Bár nem mindig könnyű küzdelem, kész vagyok folytatni a harcot nap mint nap

- mondta akkor egy interjúban. Amikor 25 kilósan bevitték a kórházba, Troyer véralkoholszintje 3 ezrelék volt, ami egyes felnőtteknél már halált okozhat.

Verne Troyer az achondroplasia autosomalis nevű genetikai rendellenesség, a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája következtében rekedt meg a növekedésben. Több mint két évtizedes színészi pályafutása során Troyer számos filmben, televíziós sorozatban és showműsorban szerepelt. Játszott a Harry Potter-filmekben: Ampókot, a varázslók bankját őrző koboldok egyikét alakította.

Kommentek:

Top 0