• Belföld
Faktor

Öngyilkos akart lenni az M7-es autópályán egy 75 éves férfi

Megfordította a kocsiját és menetiránnyal szemben autózott.

Véglegesen eltiltották a közúti vezetéstől azt a 75 éves embert, aki az M7-es autópályán hirtelen megfordult és forgalommal szemben hajtott tovább.

Az idős férfi 2017-ben súlyos depresszióba esett, és ezt csak súlyosbította, hogy egyik hozzátartozója egészségügyi állapota rosszabbodott. Amikor ezt megtudta, tudatállapota beszűkült, ekkor döntött úgy, hogy mindenáron öngyilkos lesz.

Az elhatározását tett követte, autóba ült, elindult, majd Balatonboglárnál felhajtott az autópályára Budapest felé. Körülbelül éjjel 23 óra körül szabálytalanul megfordult, és menetiránnyal szemben Nagykanizsa irányában hajtott tovább. Csaknem egy kilométer után egy kamion közeledett. Ekkor a bácsi tudatosan a jármű elé kormányozta a kocsiját.

Az ukrán állampolgárságú kamionsofőr észlelte a veszélyt, és megpróbálta kikerülni. Teljesen mégsem sikerült, mert az autó a kamion oldalának ütközött. Szerencsére a kamionsofőr nem sérült meg és az idős férfi is nyolc napon belül gyógyuló, kisebb sérüléseket szenvedett csupán.

A Fonyódi Járásbíróság eheti ítéletében a 75 éves vádlottat végleges hatállyal elutasította a közúti járművezetéstől - írta a Bors.

Kommentek:

Top 0