• Külföld
Faktor

Öngyilkos akart lenni a buszsofőr, mindenki meghalt a buszon

Kigyulladt és kiégett egy tajvani busz, bennégett 24 utas. Most derült ki, hogy a sofőr öngyilkos akart lenni, azért történt a tragédia.

Az ügyészség a hét végén közölte, hogy a gépkocsivezető gyújtotta fel a buszt, amelyet azután szándékosan belevezetett az autópálya korlátjába. Az 53 éves férfinak családi problémái voltak, mivel korábban börtönbüntetésre ítélték szexuális erőszak miatt.

A törvényszéki vizsgálat kizárta, hogy rövidzárlat okozta volna a tüzet, és megállapította, hogy az a buszvezető ülésétől indult ki. A sofőr egy benzinkútnál vásárolt gázolajat, amelyet kis műanyag palackokba töltött.

A busznak öt vészkijárata volt, de egyik ajtó sem nyílt ki, amikor a jármű a szalagkorlátnak ütközött és az eleje lángra lobbant. Megállapították, hogy az ajtók elvben belülről nyithatók lettek volna. Az áldozatok közül, akik egyhetes kirándulásuk utolsó napján útban voltak a repülőtérre, három tizenéves is volt.

Mind a 24 turista az északkelet-kínai Liaoning tartományból érkezett. Az áldozatok családjai ugyan kaptak kártérítést, de a buszsofőr családját is perelhetik a szándékosság miatt.

A családdal szemben kártérítési igénnyel léphet fel továbbá a buszvállalt, az utat szervező turisztikai cég és a biztosító is, amely korábban a férfi halála miatt kártérítést fizetett.

Kommentek:

Top 0