• Sport
Faktor

Öngól miatt nem nyert a Barcelona - videó

A spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Barcelona egy félidő után 2-0-ra vezetett a Villarreal stadionjában, de végül 2-2 lett a mérkőzés végeredménye. Luis Enrique csapata így nem tudta maximálisan kihasználni az Atlético Madrid tegnapi vereségét, de így is kilenc pont az előnye.

Fotó: Europress - José Jordan/AFP

Fotó: Europress - José Jordan/AFP

Lionel Messi szabadrúgása után Ivan Rakitic lőtt gólt a 20. percben, a horvát válogatott labdarúgó jövő héten Budapestre jön, hiszen a magyar válogatott Horvátországgal játszik majd barátságos mérkőzést. A félidő végén pedig Neymar lőtt be egy tizenegyest. Érdekesség, hogy ez volt a bajnokságban a 16. büntetője a katalán csapatnak, egy szezonon belül csak a Real Betis kapott ugyanennyi tizenegyest, még az 1986–87-es évadban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Villarreal viszont innen is vissza tudott jönni, hat perc alatt egyenlített ki a második félidőben, ehhez kellett Jérémy Mathieu öngólja is, a 2015–16-os szezonban Barcelona játékos először talált a saját kapujába az összes tétmeccset figyelembe véve (bár Mathieu nem lőtt, egyszerűen rosszul pattant róla a labda). Így lett 2-2, de ehhez az is kellett, hogy a Villarreal kapusa, Asenjo, többször is hatalmas bravúrral védjen.

    A meccsen egyébként főszereplő volt a bíró is: rengeteg rossz ítélete volt, ráadásul összesen 11 sárga lapot osztott - többet olyankor, amikor nem is történt szabálytalanság.

    A Barcelona a döntetlen ellenére is fölényesen vezeti a bajnokságot, sőt, a második helyezett Atlético tegnapi veresége miatt egy ponttal még növelte is az előnyét. És nem szakadt meg a csapat rekordot jelentő veretlenségi sorozata sem, amely, mindent figyelembe véve, már 39 meccse tart.

    Top 16