• Tech

Ön is lehet a Huawei szoftvertesztelője, ha ilyen telefonja van

A Huawei az okostelefongyártók között először hirdetett szoftvertesztelői programot az észak- és kelet-közép-európai régió hat országában, beleértve Magyarországot is, tavaly decemberben. Most a Huawei GX8 (korábban G8 néven ismert) okostelefon bizonyos verziójának tulajdonosai tesztelhetnek.

Az Android operációs rendszer és az EMUI felhasználói felület legújabb frissítését kapják meg a telefon felhasználói, akiknek fontos szerepük lesz, ugyanis a visszajelzéseik alapján véglegesítik a szoftvert, mielőtt kiadják a hivatalos verziót mindenkinek.

A Huawei azoknak a jelentkezését várja, akiknek kártyafüggetlen, egy SIM kártyát kezelő, Huawei GX8 okostelefonja van (RIO-L01, Build-szám: RIO-L01C432B170), a programra 2016. március 11-én 12 óráig lehet regisztrálni. A vállalat március 18-ig küldi ki a résztvevők készülékeire az új szoftververziókat, amelyre 2016. március 25-ig lehet a visszajelzéseket küldeni.

A teszteléshez nem szükséges semmilyen szakmai előképzettség, elég annyira ismerni az okostelefonokat, amennyi a hétköznapi használathoz kell. A program részleteiről a Huawei Mobile Hungary Facebook oldalán lehet részleteket megtudni.

A Huawei Technologies 2015-ben 1 953 szabadalmi kérelmet nyújtott be összesen az Európai Szabadalmi Hivatalhoz, ezzel a 4. helyen áll a szabadalmat bejelentő vállalatok európai listáján. A listán a digitális kommunikáció kategóriában 2015 immár a második év, hogy a Huawei áll az élen az 1 197 digitalizációra vonatkozó szabadalmával. A vállalat bevételének több mint 10 százalékát fordítja évente kutatás-fejlesztésre.

A GX8 nem új modellje a Huaweinek, a berlini IFA szakkiállításon tavaly szeptemberben bemutatott G8-nak - az első, ujjlenyomat olvasóval rendelkező középkategóriás okostelefonjának - adott új nevet a vállalat. A Huawei G8-at a Faktor is tesztelte, ide kattintva érhetik el a videót, a cikket és galériát.

Jelenleg Magyarországon a Huawei az egyetlen gyártó, aki ilyen módon bevonja a vásárlóit a fejlesztési folyamatokba.

Top 0