• Belföld
Faktor

Bárki beleszólhat a BKK buszainak menetrendjébe

Társadalmi egyeztetést indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 4-es metróhoz kapcsolódó buszhálózat átszervezéséről - közölte a társaság az MTI-vel.

A BKK közleménye szerint a 2014 tavaszán átadott 4-es metró átalakította a dél-budai közlekedési szokásokat. A BKK az eltelt idő tapasztalatai alapján dolgozta ki tervét, amelynek célja, hogy a XI. kerületi buszjáratok fejlesztésével könnyebben elérhető legyen a 4-es metró. Erre az oldalra várják a javaslatokat március 16-ig.

Illusztráció.

Illusztráció.

A BKK felmérése szerint azok a buszok, amelyek párhuzamos úton haladnak a metróval, már nem olyan népszerűek, mert a metróval gyorsabban és kényelmesebben lehet utazni. Az új javaslat célja, hogy a metróval párhuzamos buszjáratok helyett még jobb felszíni kapcsolat alakuljon ki a 4-es metróhoz.

A BKK javaslata érinti a Buda különböző területeiről a Rákóczi út térségébe érkező, Zugló és Újpalota felé közlekedő járatokat. Ezeket úgy alakítaná át, hogy átcsoportosítja a Rákóczi úti buszokat, amivel a térségben jobb közlekedési lehetőséget nyújt. Az átcsoportosítás miatt a belváros és Újpalota közötti menetrend nem változik, viszont a Buda irányába tartó buszok jellemzően nem a 4-es metró felett közlekednek tovább.

Illusztráció.

Illusztráció.

Azt írták, hogy jobb lesz többek között Gazdagrét, Kelenvölgy és Farkasrét metrókapcsolata. Javul a 4-es metró összeköttetése Budafok-Felsővárossal és Budatéténnyel is. A Rózsakert utcai lakótelep felől a Balatoni úton át a kelenföldi vasútállomásig bővülnek a lehetőségek, egyúttal egyszerűbb lesz Budafok-Felsőváros buszhálózata - írták a közleményben.

Korábban arról is írtunk, hogy jön az elektronikus jegy Budapesten, miután tesztelte a BKK.

Top 0