• Külföld
Faktor

Ölt a szexre kényszerített tinilány, tizenöt év után kapott kegyelmet

A lány féltette az életét, de nem mert volna üres kézzel visszatérni a stricijéhez.

Illusztráció.

Illusztráció.

Tennessee állam kormányzója hétfőn jelentette be, hogy kegyelemben részesíti Cyntoia Denise Brownt, akit még 16 éves korában ítéltek életfogytiglani fegyházra, miután megölte azt a férfit, aki szexre bérelte ki a stricijétől. 

A most 30 éves Brown augusztus 7-én szabadulhat 15 év után. A nő 2004-ben lőtte fejbe Johnny Mitchell Allent, aki szexre bérelte ki és hazavitte. A vád akkori álláspontja szerint Brown alvás közben megölte a férfit, majd ellopta a pénzét, a fegyverét és a furgonját, majd elmenekült a helyszínről. Az ügyészség azzal érvelt, hogy a lány nem volt önvédelmi helyzetben, hanem egyszerűen rablást követett el.

Brown hiába védekezett, hogy Allen viselkedése miatt féltette az életét, a pénzt pedig azért vitte el, mert nem mert volna üres kézzel visszatérni a stricijéhez. Akkor a fiatalkorúak bírósága úgy ítélte meg, hogy Brown felnőttként kell felelősségre vonni, majd rablás és gyilkosság miatt életfogytiglanira ítélték. 

EZT IS AJÁNLJUK:

    Már több mint egy évtizede ült börtönben, amikor a szexrabszolgaként használt lány elleni szigorú ítélet botrányt kavart az Egyesült Államokban - írja a CNN.

    A Szüntessük meg a rabszolgaságot Tennessee-ben nevű civil szervezet vezetője, Derri Smith az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy akkoriban Cyntoiát tinédzser prostituáltnak nevezték, mintha az ő döntése lett volna, hogy naponta többször megerőszakolják, a pénzt pedig valaki más kapja meg ezért. Pedig világos, hogy a háttérben ott volt egy felnőtt, aki manipulálta és kihasználta őt.

    Kommentek:

    Top 16