• Külföld
Faktor

Előállt a társulat: zaklatással vádolják a volt művészeti vezetőt

Egyre több részlet derül ki az egykor sikeres színész titkos életéről.

Fotó: Stave Granitz

Fotó: Stave Granitz

Az Old Vic színházból húsz férfi vádolta meg szexuális zaklatással Kevin Spaceyt - közölte csütörtökön az intézmény vezetése, amely egyúttal bocsánatot kért, hogy ilyesmi megeshetett. A zaklatási esetek 1995 és 2013 között történtek, ám ezek közül korábban mindössze egyetlen ügyről tudott a vezetőség.

A színház azzal magyarázta, hogy mindeddig nem derült fény Spacey szexuális visszaéléseire, hogy egyfajta személyi kultusz alakult ki körülötte, mialatt ott dolgozott, ez pedig visszatartotta az áldozatokat. A fiatal színészek nem mertek a zaklatásukról beszélni és segítséget kérni.

Spacey 11 évig, 2004 és 2015 között volt a színház művészeti igazgatója - írja az MTI.

Október végén először Anthony Rapp vádolta meg Spacey-t azzal, hogy a nyolcvanas években, 14 éves korában a színész szexuálisan zaklatta őt. Azóta a sztár több további áldozata is megszólalt. A londoni rendőrség november elején kezdett nyomozni egy állítólag 2008-ban Spacey által elkövetett szexuális bántalmazás ügyében. A színész közben bejelentette, hogy kezelésre van szüksége, és visszavonult a nyilvánosság elől.

Kommentek:

Top 0