• Belföld
Faktor

Beköszöntött az alma szezon: mutatjuk hol szerezheti be a gyümölcsöt a legolcsóbban

Még a piacon található áraknál is olcsóbban szerezhetjük be a friss gyümölcsöt.

Beköszöntött az ősz és ezzel együtt itt az almaszezon is. A nagyobb hipermarketekben nagyjából 200 forintot kérnek kilójáért, ám ennél kevesebbet kell fizetni, ha mi magunk szedjük le a termést. Mutatjuk, hol és mikor lesz Szedd magad akció az országban - írja a Pénzcentrum.

Sok helyen érdemes szétnézni.

Sok helyen érdemes szétnézni.

A Tescóban a Gála alma kilójáért most 199 forintot kell fizetni, az Auchanban a Starking alma kilója 299, a Jonagold almáé 249, a Jonatán, Mutsu vagy Royal Gála almáé pedig 229 forint. A piacokon változóak az árak, de a Piac Online adatai szerint a fővárosi piacokon a különböző almák ára 99 és 680 forint között mozog.

Viszont ennél is olcsóbban juthatunk almához, ha mi magunk szedjük azt le a gyümölcsfáról. Országszerte rengeteg helyen működik úgynevezett szedd magad almáskert, ahol mindenki maga döntheti el, melyik fajtából mennyit szeretne, maga válogathat a gyümölcsök között. Az interneten rengeteg szedd magad-hirdetést lehet találni, ha viszont nem szeretnénk keresgélni, érdemes felkeresni a Gyümölcs Vadász honlapot, ahol településenként feltüntetik, hol, milyen gyümölcsöt, mikor lehet szedni:

Békés megye: SzeghalomA Szeghalmi Almáskert Szabó Családi Gazdaság várja az almára vágyó embereket, a szezon náluk szeptember 15-től október 5-ig tart.

Fejér megye: MórOktóber 7-ig lehet felkeresni a Cerazus Hungária Kertészeti Kft.-t, ahol Jonatán, Jonagold, Idared, Golden Delicious almát lehet szedni.

Hajdú-Bihar megye:Bocskaikert: a Dancsi Kertészetben október 31-ig van lehetőség almát szedni,  a honlapjuk szerint az étkezési alma kilója 120 forint.

Derecske: a Derecskei Gyümölcsösben október 20-ig van lehetőség almát szedni, az alma kilós ára 250 forint.

Heves megye:Gyöngyös: Október 15-ig lehet szedni almát Gyöngyösön, a Székely Család birtokán.

Tenk: Szeptember 30-ig lehet almát szedni, de mielőtt bárki neki indulna, érdemes telefonon érdeklődnie a termelőnél.

Pest megyeBudapest: a SZIE KERTK Kísérleti Üzem és Tangazdaság is hirdet szedd magad akciót, de érdemes figyelni a Facebook-oldalukat, ott teszik közzé az időpontokat. Az étkezési alma ára: bruttó 150 forint kilónként.

Pomáz: a Breier Farmon október 20-ig várják a vásárlókat, érdemes figyelni a közösségi oldalon közzétett bejegyzésüket a pontos időpontokért.

Szob: a Szobi gyümölcsöskertben bármelyik napon szedhetők az éppen érésben levő gyümölcsök, de az aktuális teendők és az időjárás miatt érdemes telefonon egyeztetni a szedési időpontot.

Törökbálint: a DomaFarmon 1 kiló alma ára 200 forint, hétvégén 9-től 5-ig várják az érdeklődőket.

Somogy megyeSiófok: a Töreki úton szeptember 30-ig 200 forint kilónkénti áron szedhetünk ötféle almát: van Jonagored, Idared, Mutsu, Golden és Starking.

Siófok: a Határ u 63 szám alatt elterülő 2 hektáros gyümölcsöskertben október 10-ig lehet almát szedni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeJánkmajtis: szeptember 30-ig várják az érdeklődőket a Budapesttől kb. 3 órányi autóútra lévő településen.

Tolna megyeMadocsa: október 28-ig van rá mód, hogy valaki Madocsán szedjen Jonathán, Jonagold, Idared almát.

Vas megyeCsepreg: Golden, Jonagold, Idared, és többféle kevésbé ismert alma fajtát lehet szedni a Vas megyei településen szeptember 30-ig.

Veszprém megyeVeszprém: a családi gazdálkodásban mindenféle növényvédelem nélküli gyümölcsöt lehet kapni. Szeptember 30-ig várják az érdeklődőket.

Zala megyeEgervár: a Lakhegy Almáskertben Idared, Golden, Jonagored szedhető, akár jövő szombaton is. Kérik, mérhető göngyöleget (láda, vödör, zsák, stb) mindenki vigyen magával.

Nagykanizsa: a gyümölcsös Nagykanizsa Palin városrészének közelében található, az alma kilójáért 95 forintot kérnek.

Kommentek:

Top 0