• Külföld

Újabb országban tiltják be az Ubert

Döntött a bíróság: egész Olaszországban betiltják az Ubert, mert tisztességtelen versenyfeltételeket teremt a taxisokkal szemben.

A szervezetnek 10 napja maradt, hogy bezárja a szolgáltatását, de az Uber fellebbez a „megdöbbentő” döntés ellen.

Az Uber tevékenysége és a villámgyors terjedése már rengeteg országban tiltakozást váltott ki, többek között tavaly Magyarországon is. Néhány hete Dániában volt kénytelen bezárni a működését az Uber az állandó konfliktusok miatt. Londonban végül sikerült megegyezniük a hagyományos taxisoknak és az ubereseknek: február óta a taxisok is használhatják az Uber applikációját, és fizetniük sem kell érte.

Most Olaszországban került bíróság elé az Uber ügye, Rómában pedig úgy döntöttek, tisztességtelen versenyfeltételeket teremt a cég a hagyományos taxikkal szemben. A döntés értelmében az Uber nem használhatja a telefonos applikációját, nem reklámozhatja a tevékenységét. 10 napot kaptak, hogy lekapcsolják a szolgáltatást, de az Uber jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen.

Korábban az olasz taxisok rengeteg tüntetést tartottak az Uber jelenléte ellen. Szerintük a cégnek jogtalan előnye van a taxisokkal szemben, hiszen kisvárosokban is olcsón működhetnek – írja az Independent

Kommentek:

Top 0