• Krimi
Faktor

Felzaklatta a fiút, hogy lemészároltatta a szüleit

Egy ezer lakosú észak-olaszországi kisváros teljes sokkban van, miután brutális kettős gyilkosság történt a héten. Kiderült, hogy a megölt házaspár fia is részt vett a gyilkosságban.

A 16 éves fiú „sajnálja, és nagyon fel van zaklatva” az anyja és nevelőapja megölése miatt – mondta a gyerek törvényes képviselője csütörtökön. A rendőrség szerint a fiú pénzt ígért az egyik 17 éves barátjának, ha megöli a szüleit.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

A 45 éves Nunzia Di Giannit és az 59 éves Salvatore Vincellit brutális kegyetlenséggel gyilkolták meg egy csákánnyal, holttesteiket pedig műanyag zsákokba tették. A fejsérüléseikbe belehalt házaspárt kedden találták meg otthonukban.

A gyilkosságot Di Gianni fia jelentette a rendőrségen, de ő rablásról beszélt nekik. 10 órával kihallgatása után azonban beismerte bűnrészességét, és elmondta a rendőröknek, hogy a gyilkos fegyvert – egy egyméteres csákányt – egy közeli folyónál rejtették el a véres ruhákkal együtt.

A két fiút egy bolognai fiatalkorúak számára fenntartott fogházban őrzik. A fiú ügyvédje azt mondta a helyi sajtónak, hogy

Nem tudom, hogy a nyomozók mit gondolnak, de szerintem a fiúnak van szüksége segítségre.

Hozzátette, hogy a gyereket nem az motiválta a gyilkosságra, hogy anyja leszidta őt rossz jegyei miatt, bár korábban a lapok erről számoltak be. Szerinte sokkal komplexebb okok vezettek a gyilkossághoz, amelyeket nem kezeltek megfelelő módon.

A család Comacchióban élt, Ferrarához közel, a fiú azonban egy barátjánál lakott néhány hónapja - írja a The Local.

Kommentek:

Top 0