• Külföld
Faktor

Most jött: migránsokra lőttek egy autóból, többen megsérültek

Legalább négyen megsérültek, az állapotukról egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni.

Tüzet nyitott az utcán a járókelőkre egy autóból egy férfi szombaton a közép-olaszországi Macerata városban, a lövöldözésben legkevesebb négy afrikai bevándorló megsebesült - közölte a rendőrség, kiemelve, hogy az áldozatok valamennyien külföldi állampolgárok. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek a hatóságok.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint két sebesült fekete bőrű. Helyi médiajelentések felvetik, hogy a támadásnak faji motivációja lehet, és a lövöldöző férfi szándékosan színes bőrű embereket vehetett célba.

Macerata polgármestere arra figyelmeztette a helyieket, hogy ne menjenek ki az utcákra, mert "egy fegyveres férfi lövöldöz a városban egy autóból".

Corriere della Sera című napilap internetes kiadásának jelentése szerint a támadó a délelőtt órákban először két fiatal afrikai bevándorlóra nyitott tüzet, egyiküket megsebesítette. Valamivel később egy másik bevándorlóra és egy afrikai nőre lőtt rá. Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a sebesültek állapota mennyire súlyos.

Sajtóhírek szerint ketten ültek az autóban, amelyből a lövéseket leadták.

Maceratában pár nappal ezelőtt egy 18 éves olasz lány feldarabolt holttestére bukkantak rá két bőröndben. A gyilkossággal összefüggésben egy nigériai származású bevándorlót vettek őrizetbe a hatóságok. A szombati lövöldözés szemtanúi a támadó autóját azon a környéken is látták, ahol az olasz lány holttestét megtalálták.

Kommentek:

Top 0