• Krimi
Faktor

Gyilkossággal fenyegették a magyar nőt az utcán, agyonlőtte magát a férfi

Volt barátja akart megölni egy magyar nőt az észak-olaszországi Torinóban vasárnap. A férfi a szakítás miatt fenyegetőzött, majd a rendőrök szeme láttára végzett magával.

A Torinóban élő magyar állampolgárságú nő a férfival való vita közben a földre esett és a fején könnyebben megsérült. Kórházi ápolás után a torinói idegenrendészeten hosszasan kikérdezték.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az eddigi vizsgálatok szerint a 31 éves nő és a 45 éves milánói férfi korábban párkapcsolatban állt. Az Ansa úgy értesült, hogy a táncosnőként dolgozó magyar nő szakított a férfival, aki ebbe nem törődött bele.

Vasárnap Torinóban találkoztak: vitájuk egy autóban kezdődött, majd ebből kiszállva a szóváltás az utcán, a Porta Nuova-vasútállomás közelében folytatódott. Szemtanúk szerint a heves vita közepette a férfi fegyvert rántott és azzal fenyegetette a nőt, ha nem tér vissza hozzá, agyonlövi magát. Földre lökte a nőt, aki a fején megsérült. A fegyverből, valószínűleg véletlenül, lövés dördült. A menekülő férfit rendőrök állították meg, felszólították, hogy dobja el a fegyvert, de a férfi maga ellen fordította.

Olaszországban egyre több az áldozata a nők elleni erőszaknak. Az elkövetők az esetek többségében volt férjek vagy volt partnerek, akik nem tudták elfogadni a nő elutasító magatartását vagy távozását. Tavaly 120 nőt gyilkoltak meg ezért Olaszországban, az idén már több mint harmincat. Gyakori az is, hogy a nő bántalmazása után az elkövető öngyilkosságot követ el - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0