• Krimi
Faktor

Hatalmas a felháborodás, mert kirúgtak egy nőt az IKEA-ból

A szakszervezet sztrájkolni is akar az ügy miatt.

Kitört a botrány Olaszországban, miután az IKEA kirúgta egy 39 éves női alkalmazottját. Marica Ricutti ugyanis azt kérte, hogy ne kelljen hajnali műszakot vállalnia a büfében, mert gondoznia kell mozgássérült gyerekét – írja a The Local.

Nem engedték rugalmasan dolgozni.

Nem engedték rugalmasan dolgozni.

Ricutti 17 éven át dolgozott a bútoráruháznak, de kitették állásából a milánói nőt, mert 9-kor tudott volna leghamarabb kezdeni. Azért nem tudott korábban, mert iskolába kell vinni a fiait, a legfiatalabbat pedig mozgásfejlesztő terápiára. A munkaadó eleinte közölte, rugalmasabb munkaidőt biztosít majd neki, majd kétszer megfeddték késésért, végül november 21-én elbocsátották. Marco Beretta szakszervezeti képviselő annyit mondott a történtekről:

"Ennyit a svéd jólétről. Az utóbbi években az IKEA hangnemet váltott és ez világos üzenet az alkalmazottaknak: azt akarják, hogy mindenki tudja, ők az egyetlenek, akik döntenek, és tekintet nélkül arra, hogy milyen problémái lehetnek valakinek, vagy egyetérthet vagy mehet."

A szakszervezet kétórás sztrájkot helyezett kilátásba keddre, majd december 5-re is. Az IKEA közölte, hogy mindent megtesznek az ügy rendezése érdekében.

Kommentek:

Top 0