• Krimi
Faktor

Mindent vér borított: külföldön ölték meg Györgyöt

Negyven késszúrással végeztek egy magyar hajléktalannal az északnyugat-olaszországi Viareggio városában.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

E. Györgyöt egy 52 éves moldáv hajléktalan szurkálta halálra még tavaly novemberben. A két férfi a hideg elől húzódott fedezékbe egy erdős parkba. November 7-én reggel Serghei Gingurean felkelt, de nem találta a pénzét, számon kérte Györgyöt, mert azt hitte, a ma­gyar férfi nadrágjába rejtette a pénzt. A két hajléktalan veszekedni kezdett, de a vita hamar tettlegességig fajult. A moldáv férfi az egyik pillanatban egy 35 centis kést rántott, és lesújtott vele Györgyre. A végzetes szúrás a torkán érte a magyar hajléktalant.

A tettes elmenekült, egy bokorba dobta a gyilkos fegyvert. A gyilkost a rendőrök a vasútállomáson fogták el. A rendőröknek ő maga mutatta meg, hol rejtette el a gyilkos fegyvert. Az emberölési ügyben a napokban hozott ítéletet az olasz bíróság. Az ügyészség indítványára a moldáv férfi 16 évet kapott a magyar hajléktalan megöléséért. Az nem derült ki, hogy György valóban ellopta-e a pénzt.

Az ítélethirdetés után az elítélt bilinccsel a kezén az ügyészhez sétált és kezet rázott vele. Az olasz lapok szerint a férfi így akarta megköszönni jogos büntetését, de lehet, annak örült, hogy végre lesz fedél a feje fölött – írja a Bors.

Kommentek:

Top 0