• Külföld
Faktor

Olaszország verheti be a következő szöget az EU koporsójába

Az egykori portugál uniós miniszter szerint az olaszok nemsokára fellázadnak.

Fotó: Europress / Georges Gobet - AFP

Fotó: Europress / Georges Gobet - AFP

Bruno Maçães szerint Brüsszelnek ideje lenne változtatni a hozzáállásán, különben újabb kellemetlen pillanatokban és tagvesztésben lehet része. Az olaszok ugyanis az EU-tagságot hibáztatják borzalmas gazdasági helyzetük kialakulásáért, és a migránsválság csak még jobban elmérgesítette a viszonyt - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:
    „A legnagyobb probléma az, hogy az olasz gazdaság nem növekedett 16-17 éve, az euró bevezetése óta. Ez a helyzet nem fenntartható, és egyre többen kapcsolják a gazdasági válságot az euróhoz. Olaszország nincs hozzászokva ehhez, évtizedeken át gyorsan fejlődött.”

    Maçães szerint az olaszok azt érzik, hogy Brüsszel lenézi őket, az országuk a perifériára szorult, mert minden Franciaországról és Németországról szól. Ezen a megalázó helyzeten próbált minden olasz miniszterelnök változtatni, de Brüsszel ezt minden alkalommal megakadályozta, így mind bukásra voltak ítélve.

    Ezek után nem csoda, hogy az EU-ellenes Öt Csillag Mozgalom egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és Beppe Grillo akár ki is vezetheti az országot az unióból. A jelenlegi migránshelyzet is a kezére játszik, hiszen az olasz partokat megállíthatatlanul rohamozzák a bevándorlók, az EU pedig szinte egyáltalán nem segít az olaszoknak.

    Kommentek:

    Top 16