• Külföld
Faktor

Szemétben turkáltak a roma nők, ketrecbe zárták őket a bolt dolgozói - videó

Egy olaszországi szupermarket dolgozói egy utcai hulladéktároló ketrecbe zártak két roma asszonyt, akik a hulladék között kutattak. A dolgozók videóra is vették őket, és azt feltöltötték az internetre. Az olasz sajtó pénteki jelentése szerint eljárás indult az ügyben.

Az eset a toszkániai Follonicában történt. A két nő egy szupermarketlánc egyik üzleténél, az utcai szeméttárolókat körbevevő ketrecben kutatott a hulladék között. Az üzlet három dolgozója néhány percre rájuk zárta a ketrecet, később azonban elengedték őket.

A ketrecbe zárt és elkeseredetten kiabáló két nőről készített videót a helyi csendőrök is látták, azonosították az üzlet dolgozóit, és azonnali eljárást indítottak személyi szabadság súlyos megsértése miatt. Két férfi a ketrec mellett állva kinevette és gúnyolta a roma nőket, a harmadik pedig videózta.

Az internetes videó pár perc alatt elterjedt, több mint 300 ezren kommentálták számos rasszista megjegyzéssel – írja az MTI.

A szupermarketlánc az elsők között ítélte el a történteket, és reagált is rájuk: felfüggesztette dolgozóit. Andrea Bellini, Follonica polgármestere elfogadhatatlannak nevezte az incidenst. Hangsúlyozta, hogy a hatósági eljárással párhuzamosan a civil társadalom válaszadására is szükség van, hogy az esetet ne közöny kísérje. Bejelentette, hogy Follonica önkormányzata a szolidaritás és a társadalmi integráció értékeit szorgalmazó kezdeményezésekkel kíván tenni ezzel a "minősíthetetlen" magatartással szemben.

Kommentek:

Top 0