• Külföld
Faktor

Olasz faluban tartja világtalálkozóját a Wikipédia

Egy nyolcszáz lelket számláló faluban, az olaszországi Esino Larióban tartják szerdán a Wikipédia online enciklopédia világtalálkozóját.

A kis falu a Wikimania 2016 nevű találkozó megrendezésének lehetőségét olyan városok ellenében nyerte el, mint például Manila. A rendezvényen a Wikipédiatöbb ezernyi közreműködője, írója és rajongója vesz részt.

A falu
Fotó: Wikipédia

A falu Fotó: Wikipédia

Esino Lario lakói megnyitják otthonaikat és segítenek elszállásolni a konferencia résztvevőit, akik többek között az online enciklopédia aktualizálásának módszereiről, az archívumok átvételéről és a szerzői jogról beszélnek és vitáznak.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Büszkék vagyunk, hogy a Wikipédia Olaszországban elsőként ezt a kis községet választotta világtalálkozójához. A találkozó remek alkalom arra, hogy a kis közösségek hálózatba illesztésének és technológiájának fontosságára irányítsuk a figyelmet.

  - mondta Roberto Maroni, Lombardia tartomány elnöke.

  A Wikimaniát 2005 óta évente rendezik meg, az eddigi helyszínek között szerepelt többek között Frankfurt, Tajpej, Buenos Aires, Haifa, Hongkong és Mexikóváros.

  Reméljük, arra is gondot fordítanak majd a találkozón, hogy bővítsék a vendéglátó faluról szóló információkat a Wikipédián, mert most csak ennyit találtunk.

  Kommentek:

  Top 16