• Tech
Faktor

Forradalmi újítás az utakon, az okos jelzőlámpákat már tesztelik

Az okos jelzőlámpák könnyebbé teszik majd a közlekedést.

Nagy-Britannia útjain kísérleti jelleggel bevezetik az okos közlekedési lámpákat, amik elvileg mindig zöldre váltanak, amikor egy autó arra jár, és éppen felesleges lenne a piros jelzés. Az AECOM rendszerét a yorki A59-es úton fogják bevetni.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Az újfajta közlekedési lámpáknak hála elvileg az, aki betartja a sebességkorlátozást, legrosszabb esetben is akkor ér oda a következő lámpához, amikor az zöldre vált - írja a The Telegraph.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Nemzeti Infrastrukturális Bizottság (NIC) írt ki versenyt, és ez a koncepció nyert az öt versengő közül. A rendszert úgy szeretnék kialakítani, hogy az utak alkalmasak legyenek majd a folyamatosan fejlesztett és már sok helyen tesztüzemben az utakon közlekedő önvezető autóknak.

    Tavaly májusban azt jelentették be, hogy Milton Keynes lesz az első város, ami hasonló, okos közlekedési lámpákat helyez működésbe, ami ott, ahol sok jármű torlódik fel, úgy változtatja meg a jelzőlámpák fényeit, hogy könnyítsen a zsúfoltságon. A Vivacity Labs fejlesztése főleg a mentőknek, buszoknak és biciklistáknak segíthet. A város 3 millió fontot adott a rendszerre, ami elvileg szeptemberben indul el.

    Kommentek:

    Top 16