• Sport
Faktor

Ők harcolhatják ki a férfi vízilabdások olimpiai szereplését

A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor kijelölte azt a 13-as keretet, amely a riói olimpiáért harcol majd Triesztben április 3. és 10. között.

Fotó: waterpolo.hu/Dobos Sándor

Fotó: waterpolo.hu/Dobos Sándor

A magyar válogatott április 1-jén utazik Triesztbe az olimpiai kvalifikációs tornára, amelyen négy kvótát osztanak, a négy utolsó európai kvótát a riói játékokra. Az Európa-bajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatott a felkészülésének utolsó szakaszába lépett, a németek és a spanyolok elleni közös gyakorlások után az elutazásig már magában készül.

Benedek Tibor hétfőn délelőtt ismertette az utazókeretet, amelyből kiderül, hogy Lévai Márton, Bátori Bence és Bedő Krisztián marad ezúttal itthon.

„A kapásoldalon talán most voltam a legnehezebb helyzetben. Varga Dénest leszámítva Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián és Bátori Bence közel azonos teljesítményt nyújtottak a közös edzéseken, míg Bátori Bence a klubjában talán még jobban játszott. Ugyanakkor engem leginkább a válogatottban nyújtottak érdekelnek, ennek megfelelően hoztam most meg ezt a döntés. Mindhárman ott voltak az Európa-bajnokságon, Zalánki Gergő nem. Őt szeretném megnézni, mire képes ebben a fokozott téthelyzetben, kíváncsi vagyok arra, mennyit tud fejlődni a sorozatterhelés alatt, ezért utazik ő is a csapattal” – mondta Benedek Tibor, aki hozzátette, még nincs itt az ideje a riói csapatról beszélni, hiszen még nincs ott a válogatott.

Jelen pillanatban ez a csapat kapta meg a bizalmat a riói kvóta kiharcolására, nyilván most ezekben a játékosokban bízom leginkább

– mondta a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott kerete a trieszti tornára:

KAPUSOK: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Zalánki Gergő (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Kis Gábor, Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo)

A trieszti torna programja:

A-csoport: Oroszország, Szlovákia, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Románia, Kanada

B-csoport: Olaszország, Dél-Afrika, Spanyolország, Hollandia, Németország, Kazahsztán

Április 3., vasárnap: Franciaország-Magyarország 15.10

Április 4., hétfő: Kanada-Magyarország 16.30

Április 5., kedd: Magyarország–Románia 13.50

Április 6., szerda: Oroszország–Magyarország 17.50

Április 7., csütörtök: Magyarország–Szlovákia 15.10

Április 8., péntek: Negyeddöntők

Április 9., szombat: Elődöntők

Április 10., vasárnap: Helyosztók

A tornán 12 csapat vesz részt, közülük négy jut ki az olimpiára. A két hatos csoportból négy-négy csapat jut be a negyeddöntőbe, onnan kezdődik a hagyományos kieséses rendszer.

Top 0