• Külföld
faktor

Ők a terrortámadások áldozatai

Folyamatosan teszik közzé azoknak a névsorát, akikről már lehet tudni, hogy a párizsi terrortámadás során meghaltak. A halálos áldozatok többsége fiatal, külföldiek is vannak köztük.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A 23 éves egyetemista, Nohemi Gonzales az Egyesült Államokból jött. Ipari tervezést tanult, így töltött ösztöndíjjal egy félévet a Párizsi Design Főiskolán. Tanárai életvidám, jókedvű lánynak írták le, aki mindig segítőkész volt másokkal. Októberben egy pályázaton második díjat nyert a diáktársaival: természetes úton lebomló tárolóedényt terveztek egy nemzetközi versenyre.

A barátaival vacsorázott, amikor megölték a terroristák.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Guillaume B. Decherf újságíró volt, a Les inRocks című, zenei és kulturális magazinnak írt 2008 óta, elsősorban rock- és metálzenével foglalkozott. Dolgozott a Metrónak, a Liberationnak illetve a Rolling Stone magazinnak is. Legutóbbi cikke az Eagles of Death Metal legújabb albumáról szólt – ennek az együttesnek a párizsi koncertjén lőtték le a fegyveresek.

Két kislány édesapja volt.

Fotó: LinkedIn

Fotó: LinkedIn

A 26 éves Valentin Ribet 2014-ben végzett nemzetközi üzleti jogászként. Egy ügyvédi irodában dolgozott, ahol a kollégái azt mondták róla: „Kiemelkedően tehetséges ügyvéd volt, és nagyon népszerű a munkahelyén: mindenki csodálatos személyiségnek tartotta.”

A Bataclanban halt meg.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A 36 éves Nick Alexander különböző zenekarok koncertjein kapható ajándéktárgyakat árult. Az Eagles of Death Metal is ezek közé az együttesek közé tartozott, ezért volt a pénteki koncertjükön a Bataclanban egy barátnőjével, Helen Wilsonnal. Helent a lábán találta el egy lövés, kórházban ápolják. A nő azt mondta, Nicket a szeme láttára lőtték le.  Barátnője azt írta, hogy Nick mindig is az élete szerelme marad. Családja pedig azt nyilatkozta, hogy „Nick nemcsak fivér, fiú és nagybácsi volt számunkra, hanem mindenki legjobb barátja – vicces, nagylelkű és nagyon hűséges. Úgy halt meg, hogy a munkáját végezte, amit szeretett, és látjuk, hogy a barátai és kollégái mennyire imádták őt.”

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Asta Diakitéről az unokatestvére, Lassana Diarra francia futballista emlékezett meg. Azt írta Astáról, hogy mindig a nővérének tekintette, és nehéz szívvel számol be az elvesztéséről. Diarra kiemelte, mennyire fontos, hogy mindazok, akik Franciaország sokszínűségét képviselik, összefogjanak, szemben a borzalommal, ami nem ismer sem bőrszínt, sem vallást, és együtt védelmezzék a szeretetet, a tiszteletet és a békét.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A marokkói Mohamed Amine Benmbarek halálát San Diegóban élő unokatestvére erősítette meg, aki a szociális intelligencia mérésével foglalkozik. Azt írta, hogy Mohamed friss házas volt: miközben ő belehalt az őt ért lövésekbe, feleségét is három golyó találta el, és jelenleg is életveszélyes az állapota.

A 23 éves Elodie Breuil tervezést hallgatott egy párizsi főiskolán. A bátyja mondta el, hogy a fiatal lány az édesanyjával együtt részt vett a Charlie Hebdo elleni támadás után a felvonuláson, hogy így fejezze ki részvétét. Péntek este több barátjával együtt ment el a koncertre a Bataclanban, ahol megölték a fegyveresek.

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

Elsa Delplace Chiléből származott, de egy ideje Párizsban élt. Itt látogatta meg őt 55 éves édesanyja, Patricia San Martin, és együtt mentek péntek este koncertre a Bataclanba. A terrortámadásban mindketten meghaltak. Elsa egy hatéves kisfiú édesanyja volt.

A terrortámadásról szóló cikkeinket itt találja. Az Iszlám Állam terveiről pedig itt írtunk.

Top 0