• Külföld
Faktor

Tragédiába torkollt a vásár: menet közben esett szét a vidámparki játék

Egy ember meghalt az ohiói állami vásáron Columbusban szerda este. A vásáron ugyanis egy vidámparki játék menet közben szétesett.

A rendőrség tájékoztatása szerint a halálos áldozaton kívül heten sérültek meg a balesetben, közülük hárman kritikus állapotban vannak.

A Fireball, vagyis Tűzgolyó nevű játékbanhat sorban ülnek az emberek, az ülések pedig körbe-körbe forognak, miközben az egész szerkezet ingaként jobbra-balra kileng.

A balesetről készült videón az látszik, hogy az emelkedő játékból leválik egy darab, a szerkezet azonban ennek ellenére tovább forog, többen viszont kirepülnek az ülésekből. A szemtanúk szerint a kizuhanó emberek métereket repültek, majd a betonra estek.

Az ohiói kormányzó részvétet nyilvánított az elhunyt és a sérültek családjainak és elrendelte az ügy teljes kivizsgálását, valamint az összes többi vidámparki játék használatának felfüggesztését az átfogó biztonsági vizsgálatok végéig.

A vidámparki játékokat ellenőrző hatóság közölte, hogy korábban nem találtak problémát a játékkal, bár két nap alatt háromszor-négyszer is megvizsgálták – írja a CNN.

Kommentek:

Top 0