• Külföld
Faktor

Ismeretlen tárgyak csapódtak a földbe, a titokzatos jelenség hatalmas tüzet okozott

A két objektum Kazahsztánban csapódott a földbe.

A két fénygömb helyi idő szerint csütörtökön, éjfél után nem sokkal tűnt fel a kazahsztáni Bosztangyik közelében – számol be a Mirror. Az objektumok egy ideig csak az eget világították meg, majd a falutól nem messze becsapódtak. Mikor a gömbök földet értek, felrobbantak, megrezegtetve a közeli házakat és lángba borítva a sztyeppét.

A helyszínen a növényzet mintegy 100 hektáron égett le. A becsapódás pillanatában a helyi mobilkommunikáció azonnal megszakadt.

A falu lakói a hatalmas robajra a helyszínre siettek. A tűz eloltása után egy furcsa, 3 méter átmérőjű, ezüst színű, szeleppel ellátott tárgyat találtak a landolás helyén. Valamivel távolabb egy hasonló, de valamivel kisebb objektum is előkerült.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A tárgyak feltételezhetően a légkörbe való belépés során részben megolvadtak. A közeli Karaszu lakói arról számoltak be, hogy az ütközés előtt a nagyobb objektum erős fényjelenség kíséretében körbe-körbe pörgött.

    A szakértők szerint feltételezhető, hogy az objektumok úgynevezett űrszemetek, és egy műholdról vagy egy űrszondáról váltak le. Az sem kizárható, hogy a tárgyak egy közelmúltban felbocsátott orosz rakéta maradványai.

    A Roszkoszmosz egyelőre nem kommentálta az esetet.

    Kommentek:

    Top 16