• Külföld

Obamának is küldött emailt a nemi erőszakkal és kínzással fenyegetőző rasszista férfi

Lukas Vongyert öt év börtönre ítélték, mert az interneten több embert is megfenyegetett. Szamurájkardot, számszeríjat, vadászkéseket és ammóniát is tartott lakásában.

A 40 éves londoni férfi emailben fenyegette meg több volt főnökét, üzleti weboldalakat, de még Barack Obamának is küldött levelet. A férfi rasszista emaileket írt, amelyekben nemi erőszakkal és kínzással is fenyegette a címzetteket.

Lukas Vongyer.

Lukas Vongyer.

Barack Obamának az egyik megfenyegetett ember email-címéhez nagyon hasonló címről írt. A rendőrség szerint azért tette, hogy áldozata után az amerikai titkosszolgálatok nyomozni kezdjenek. Azért zaklatta az embereket, mert úgy gondolta, hogy korábban ártottak neki és ezért bosszút akart állni rajtuk. Durva erőszakkal fenyegetőzött és sokszor az áldozatok lakcímét is beleírta a levelekbe, hogy még jobban veszélyben érezzék magukat.

A rendőrség a férfi házában a fegyverek mellett ammóniát és olyan könyveket is talált, amelyek a bombagyártásról szólnak. Az ammóniát feltehetően azért tartotta lakásában, hogy később savval öntse le az embereket. Számítógépén erőszakos videókat is találtak. Hamis jogosítvánnyal a Bitcoinra is regisztrált, hogy egyes esetekben áldozataitól pénz kérjen azért cserébe, hogy befejezze a zaklatást.

A férfit hétfőn 4 év 10 hónap börtönre ítélték Londonban. Korábban bevallotta a rasszista zaklatást és az okirathamisítást is – írja a Guardian.

Top 0