• Külföld

Obama: megkétszerezzük erőfeszítéseinket az Iszlám Állam ellen

Barack Obama amerikai elnök elmondta, hogy az Iszlám Állam ellen más országokkal együttműködve, megduplázzák a terrorszervezet felszámolására fordított intézkedéseket.

Obama a G20-csoport, a világ legnagyobb gazdaságát felölelő szervezet vezetőinek antalyai csúcstalálkozóján beszélt erről a párizsi terrortámadások miatt, amelyekért a terrorszervezet felelős. A francia pénzügyminiszter,  Michel Sapin azt mondta az AFP hírügynökségnek: Franciaország azt várja, hogy a G20-ak állam- és kormányfői konkrét döntéseket hozzanak a terrorizmus finanszírozása elleni harc érdekében.

Fotó: Europress-John Moore/Getty Images

Fotó: Europress-John Moore/Getty Images

A párizsi terrormerényletek után a belga belügyminiszter is azt mondta, hogy hadban állnak az Iszlám Állammal. Egyre több NATO-tag gondolja úgy, hogy közös összefogással kellene fellépni a terrorszervezet ellen. A tagállamok célja, hogy politikai és gazdasági erejükkel lépjenek fel a tagállamok biztonsága érdekében. A holland miniszterelnök, Mark Rutte elmondta, hogy az ország harcolni fog az Iszlám Állammal. Azt mondta, hogy nem a hit, nem az iszlám ellen háborúznak, hanem a szélsőségesekkel állnak szemben. Németország is így gondolkodik. Angela Merkel szerint nem csak Párizs ellen, hanem mindannyiunk ellen támadtak a terroristák, ezért „a választ is közösen fogjuk megadni”.

Top 0