• Külföld
Faktor

Obama: Amerika le fogja győzni az Iszlám Államot

Barack Obama amerikai elnök szerint a legfontosabb feladat jelenleg az Iszlám Állam megsemmisítése. Azt mondta: Amerika addig fog harcolni, amíg létezik az Iszlám Állam.

Obama szerdán argentínai látogatásakor beszélt a brüsszeli támadásokról, valamint a terrorizmusról általában. Mauricio Macri argentin elnökkel tartottak közös sajtótájékoztatót szerdán. Obama elmondta, hogy Amerika továbbra is minden segítséget megad a brüsszeli támadások kivizsgálásához és az elkövetők bíróság elé állításához. Beszélt arról is, hogy az amerikaiak által vezetett terrorellenes koalíció légicsapásai megtizedelték az Iszlám Állam vezetőit.

Barack Obama amerikai és Mauricio Macri argentin elnök közös sajtótájékoztatója. Fotó: Europress / Nicholas Kamm - AFP

Barack Obama amerikai és Mauricio Macri argentin elnök közös sajtótájékoztatója. Fotó: Europress / Nicholas Kamm - AFP

Barack Obama elmondta, hogy az Egyesült Államok a terrorszervezet teljes felszámolásáig folytatja a harcot. Közben pedig azon fognak dolgozni szövetségeseikkel, hogy megakadályozzák az Iszlám Állam követői által tervezett merényleteket - írja az MTI.

Obama egyébként dicsérte a 2015 decembere óta hivatalban lévő, jobbközép argentin elnököt, amiért már megkezdte számos, korábban ígért reformjának megvalósítását. Azt mondta, Argentína példát mutat a szomszédos országoknak. Mauricio Macri argentin elnök beiktatása után eltávolodott a Dél-Amerikát uraló, erősen baloldali politikai irányzatoktól, és a nyugati országok felé fordult, és többek között Amerika szövetségese lett.

Top 0