• Külföld

Ő az egyik rendőrgyilkos, durvul a helyzet: Washingtonban a törvényhozás épületét rohamozzák a tüntetők

A rendőrség kiadott egy fotót a feltételezett elkövetőről, eddig 4 ember halt meg Dallasban. A rendőrkapitány szerint az orvlövészeknek az volt a céljuk, hogy minél több rendőrt gyilkoljanak meg. Washingtonban a tüntetők megrohamozták a törvényhozás épületét.

Legfrissebb információk szerint 4 rendőr meghalt és 8 megsérült Dallasban, miután orvlövészek tüzet nyitottak a rendőrökre. A lövöldözés egy tüntetésen történt, feketék és szimpatizánsok vonultak fel, hogy tiltakozzanak a rendőri túlkapások ellen.

Két férfi a tüntetést biztosító rendőrökre nyitott tüzet. David Brown, Dallas rendőrfőkapitánya szerint egyértelműen az volt a cél, hogy minél több rendőrt meggyilkoljanak. A rendőrség kiadott egy fotót, az egyik feltételezett elkövetőről - írja a nydailynews.

Kedden a déli Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban két rendőr intézkedés közben agyonlőtt egy fegyvertelen férfit, csütörtökön reggel pedig a minnesotai Falcon Heightsben (St.Paul városa mellett) egy rendőr forgalmi igazoltatás közben lőtt le egy férfit. Mindkét esetben a rendőrök fehérek voltak, az áldozatok afroamerikaiak.

Az eset után az Egyesült Államok több pontján is tüntettek. A demonstrálók Washingtonban a törvényhozás épületéhez vonultak. A törvényhozás épülete előtt rendőrök sorfala áll, miután az eleinte békésen tüntetők egy része be is akart hatolni oda.

A szövetségi fővárosban "Menjünk a Fehér Házhoz, hogy véget vessünk a rendőri brutalitásnak" címmel hirdették meg a tiltakozó akciót. Több százan gyűltek össze, elénekelték A fekete életek is számítanak nevű civil mozgalom közismertté vált dalát, sokan plakátokat vittek, amelyekre a rendőri brutalitás elleni jelszavakat írtak, vagy az elkövető rendőrök felelősségre vonását követelték. Néhányan Fegyverezzék le a rendőröket! feliratú táblákat emeltek a magasba.  

Kommentek:

Top 0