• Külföld
Faktor

Ő az egyik leggyűlöltebb ember jelenleg az interneten

Az amerikai blogger, Daryush Valizadeh szexista, antiszemita és nőgyűlölő. Legalizálni akarja a nők saját lakásban történő megerőszakolását.

Valizadeh a szervezője annak a rendezvénynek, amelynek keretében 43 országban szexisták és nőgyűlölők akartak találkozni. Valizadeh radikális szexista, a „Királyok visszatérnek” neomaszkulin mozgalom vezetője, legutóbb egy blogposztjában lázadásra ösztönözte a férfiakat. Azt kezdeményezte, hogy legalizálják a nők saját lakásban történő megerőszakolását, hiszen szerinte, ha egy nő felmegy egy férfi lakására, akkor az úgy tekinthető, hogy a szexbe is beleegyezett.

Daryush Valizadeh (Fotó: Youtube)

Daryush Valizadeh (Fotó: Youtube)

Valizadeh blogját sokan követik és már annyian vannak a hívei, hogy úgy érezte, itt az ideje, hogy összehozzon velük egy valóságos találkozót is, Hamburgban. Különféle csoportokat is létre akart hozni. Azt írta az egyik posztjában: „Kapcsolatban vagyok egy német férfivel, akinek a városában a kormány támogatja az afro-iszlámok áthelyezési programját. Azt mondta, hogy a város többé már nem biztonságos, a feketék befogadása után. (…) Ha kapcsolódott volna egy ilyen csoporthoz a városon belül, akkor kétségkívül sokkal nagyobb biztonságban érezné magát.”

EZT IS AJÁNLJUK:

    Ez nem az első vita egy ilyen találkozóról. Hamburgban ugyanis már 2015 május 7. és 9. között is tervezett egyet, amit akkor egy tiltakozási hullám után lemondtak. Melbourne-ben is tervezett egy találkozót, de rövid idő alatt 100 ezer tiltakozó aláírás gyűlt össze ellene.

    A mostani találkozó ellen is sokan tiltakoznak, írja a Welt, azzal az indokkal, hogy a találkozó erősen szexista és így minden egyes nőnek sérti a méltóságát és nem tiszteli a nemek közötti igazságosságot. Többek között az is áll a nyilatkozatban, hogy a férfiak gyülekezését, ami támogatja a szexuális erőszak legalizálását, minden erővel meg kell akadályozni.

    A szervezőre a nyomás napok óta hatalmasra növekedett. Ugyanis egyre több városban figyelnek fel a találkozóra és  ellentüntetést szerveznek az összejövetel idejére. Valizadeh végül visszavonult, azt írta blogjában, hogy nem tudja garantálni a biztonságot azok számára, akik február 6-án részt vennének a találkozón, főleg azért nem, mert ez egy nyilvános találkozó lesz. Azt írta: majd lesz egy nem hivatalos „Királyok visszatérnek” találkozó.

    Top 16