• Pénz
Faktor

Sokan nem tudnak róla: lehet, hogy Ön is jogosult a nyugdíjkiegészítésre

Az özvegyek is igényelhetik.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A nyugdíj mellett munkát végzők közül csak kevesen tudják, hogy egy 2007-ben életbe lépett jogszabály értelmében jogosultak nyugdíjuk kiegészítésére - nyilatkozta Varga Gyuláné adószakértő a Magyar Nemzetnek.

A cikk szerint az a nyugdíjas, aki dolgozik, köteles keresete után nyugdíjjárulékot fizetni, ám a szolgálati időt a nyugellátás mellett aktív munkával töltött pluszidő nem növeli.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Varga Gyuláné adószakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy ennek kompenzálására a munkavégzés során elért kereset fél százalékával növelték meg a nyugdíjat, de ezt a nyugdíjasok csak akkor kapják meg, ha kérvényezték az összeg kifizetését.

    Egy 2017. január elsején életbe lépett változásnak köszönhetően ma már nem kell kérvényezni a járandóság számfejtését, mert az Országos Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság Központja (ONYIK) automatikusan intézkedik a tavalyi évben nyugdíj mellett végzett munka után járó összeg kifizetéséről, legkésőbb október végéig. A korábbi időszakra vonatkozó keresetek után ugyanezt már idén június végéig megtette az ONYIK.

    Michnai Attila adószakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy ha egy nyugdíjas esetleg még azelőtt meghal, hogy sor kerülne az automatikus számfejtésre, akkor az özvegyi nyugdíjra jogosult személy megkaphatja ezt az összeget, ha külön kérvényezi – idézi az MTI.

    Kommentek:

    Top 16