• Pénz
Faktor

Év végén késhetnek a nyugdíjak, bajban van a folyosító

Aggódhatnak a nyugdíjba készülők és a nyugdíjasok is, mert az átszervezés alatt álló nyugdíjmegállapító és -kifizető rendszer egyre nehezebben tudja ellátni a feladatát. Az év végén számolni kell azzal, hogy késik a pénzes postás.

Egyre nehezebben működik a nyugdíjak megállapításáért és kifizetéséért felelős rendszer, mert kaotikusan zajlik az idetartozó szervezetek átszervezése és túlterheltek a munkatársak - derül ki a Népszava cikkéből. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) beolvasztását az Államkincstárba (MÁK) néhány hónappal későbbre tolták, de ez sem sokat segített.

Illusztráció.

Illusztráció.

A napilapnak nyilatkozó alkalmazottak szerint a MÁK november elején sem lesz képes rá, hogy a megszokott határidőre kifizesse a nyugdíjakat. A kincstári dolgozók szerint az átszervezést nem készítették elő megfelelően, így lehet, hogy kéthavi nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok az év végén.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Növelheti a kavarodást, hogy ezekben a hetekben kellene kiszámolni a kiegészítő nyugdíjemeléseket és most először a nyugdíjprémiumot. Eközben mindkét szervezet dolgozói leterheltek. A kincstár munkatársai már a sztrájk előkészítésén dolgoznak, a NYUFIG közalkalmazottainak azonban gyenge az érdekérvényesítő képességük.

    Illetményalapjuk kilenc éve nem emelkedett és az utóbbi években minden természetbeni juttatást megvontak tőlük. Nem csupán a 13. havi bérüket törölték el, de már BKV-bérletet sem kapnak. Eközben egyre többet kell dolgozniuk.

    Kommentek:

    Top 16