• Krimi

Nem mentegeti a molesztáló kajakedzőt a szövetség

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított a nagykanizsai rendőrkapitányság, miután a sajtóban elterjedt, hogy egy nagykanizsai kajakedző molesztálta lánytanítványait.

Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek annyit mondott, hogy a nagykanizsai rendőrök hétfőn ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. További tájékoztatást azonban nem adott.

A történtekről elsőként beszámoló Blikk azt írta, hogy a tréner egy közösségi oldalon írt szexuális tartalmú üzeneteket tizenhárom-tizenhat éves tanítványainak, de olyan lány is volt, akivel az autójában próbált kikezdeni.

Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/Kirill Kudryavtsev

Illusztráció. Forrás: Europress - AFP/Kirill Kudryavtsev

A jelenleg Zala megyében tevékenykedő szakember több kiemelkedő versenyzőt és olimpiai bajnokokat is edzett korábban.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke azt mondta, hogy hivatalos értesítést egyelőre nem kaptak, így az ügyben nem tudnak érdemben nyilatkozni.

A szövetség közleménye szerint:

Soha nem fordult elő a sportágunkban hasonló eset, amíg egy ilyen ügy nem zárul le jogi értelemben, addig az érintett szakembert is megilleti az ártatlanság vélelme. Mentegetni azonban senkit sem fogunk, ha az említett ügy bizonyságot nyer, az illetőnek egyetlen napra sincs tovább helye a kajak-kenu sportágban.

Top 0