• Krimi
Faktor

Kitört a botrány: milliókért árulta babáját a magyar pár

A kisbabák eladása emberkereskedelemnek számít, ezért börtönbe is kerülhetnek a szülők.

Emberkereskedelem előkészületének gyanúja miatt február elején elrendelte a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) abban az ügyben, amiről az RTL Klubon ment le egy riport még január közepén.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Fókuszban elhangzott, hogy egyre több család szeretne gyermeket örökbe fogadni Magyarországon, de ez hosszú és körülményes folyamat, akár 3-4 évig is eltarthat. A nagy kereslet miatt pedig egyre több terhes anya dönt úgy, hogy pénzt kér magzatáért.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Fókusz stábja feladott egy hirdetést az interneten, amelyben örökbefogadásra váró házaspárnak adták ki magukat. Rejtett kamerás felvétel is készült egy vidéki házaspárról, akik több millió forintot kértek azért, hogy örökbe adják 5 hónap múlva születendő gyermekét.

    A riportban Budavári Zita, a Bölcső Alapítvány elnöke elmondta, hogy annak ellenére hall egyre több pénzt kérő anyukáról, hogy egy magzat árusítása, sőt megvétele is bűncselekmény. Ez a büntető törvénykönyv szerint ugyanis emberkereskedelemnek számít, tilos gyermeket eladni anyagi haszonszerezés céljából, az eladók és a vevők is három év börtönre ítélhetőek - írja az Index.

    Kommentek:

    Top 16