• Krimi
Faktor

Hatalmas fogás Kőbányán: ebből a sufniból került elő a több tízmilliót érő veszélyes anyag

A rendőrök különféle vegyszerekkel kevert kokainra bukkantak.

Nyolcvanmillió forint értékű kokainra bukkantak a nyomozók a fővárosban, egy kőbányai droglaborban - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn a rendőrség honlapján.

A labort működtető 55 éves Budapesti férfit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, őrizetbe vették, és előzetes letartóztatását kérték.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított több hónapja terjesztette a fővárosban a drogot, amelyet értékesítés előtt egy X. kerületi bérleményben kialakított laboratóriumban kevert, különféle vegyszerekkel fokozta a kokain hatását.

A nyomozók szombaton délután kokain eladása közben érték tetten a férfit és vásárlóját, illetve házkutatást tartottak az általa bérelt kőbányai helyiségben, ahol egy jól felszerelt droglabort találtak.

A helyszínen a kábítószer előállításához, préseléséhez, porciózásához használt eszközökre és vegyszerekre bukkantak a rendőrök, valamint 3200 gramm kábítószergyanús porra, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kokain.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 80 millió forint - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0