• Külföld
Faktor

Nyolc kislányt erőszakolt meg a kegyetlen férfi

Négyszeres halálbüntetést kapott.

Négyszeres halálbüntetést szabtak ki Pakisztánban arra a férfira, aki megerőszakolta és megölte a hétéves Zainab Anszárit - tudatta szombaton az ügyészség. Az ügy óriási felháborodást váltott ki a dél-ázsiai országban.

"Az elsőrendű vádlott beismerte tettét" - mondta el Ehtesám Kadír, Pandzsáb főügyésze.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A bíróság a négy halálbüntetés mellett egy életfogytiglani és egy hétéves büntetést, valamint kétmillió rúpia (mintegy 4,5 millió forint) pénzbüntetést is kiszabott a férfira. A tárgyalást Lahor központi börtönében, egy terrorellenes bíróságon tartották. A vádlott nyolc másik kislány megerőszakolását is beismerte, és kilenc áldozata közül hét meghalt.

    "Elégedett vagyok az ítélettel, és azt szeretném, ha nyilvánosan akasztanák fel" - mondta el a januárban meggyilkolt, hétéves Zainab édesapja.

    Zainab Anszárit az ország középső részén, Kászurban rabolták el. Holttestét egy héttel később egy szemétdombon találták meg. A gyilkosság megrázta Pakisztánt. Zainab neve jelszóvá vált a tüntetők körében, akik azt követelték, hogy a hatóságok akadályozzák meg az ilyen szörnyűségeket. Kászurban ugyanis tavaly több tucat kislányt raboltak el, gyilkoltak vagy erőszakoltak meg.

    Kommentek:

    Top 16