• Külföld
Faktor

Nyolc éve hányódó jachtra bukkantak, egy tinédzser indult vele földkörüli útra

A hajót először szilveszter napján pillantották meg egy repülőről.

Az Indiai-óceánon való nyolc évi hányódás után megtalálták a dél-ausztráliai partoknál azt a jachtot, amellyel annak idején egy amerikai tinédzser akarta körbevitorlázni a Földet.

A Wild Eyes elnevezésű, 12 méter hosszú jachtot először szilveszter napján pillantották meg egy repülőgépről a dél-ausztráliai népszerű idegenforgalmi célpont, a Kenguru-sziget közelében - írja az MTI. A hatóságok szerdán azonosították a felborult hajót, amelynek testét kagylók borították be.

A jachttal 2010-ben a 16 éves amerikai Abby Sunderland indult útnak, aki a legfiatalabbként akart rekordot beállítani a Föld egyedül, segítség nélküli körülvitorlázásában. A kamaszt az Indiai-óceán közepéről, az afrikai és ausztrál partoktól egyaránt 3220 kilométeres távolságra kellett kimenteni egy vihar után, amely tönkretette a hajóját.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Sunderland az ausztrál médiának adott nyilatkozatában azt mondta, hogy hajója előkerülése sok jó és rossz emléket ébresztett fel benne, de örül, hogy újra láthatta. Hozzátette: a hajó eléggé lerobbant, de ez várható is volt ennyi idő után.

    A lány Kaliforniából indult útnak 2010 januárjában, de több alkalommal is megállásra kényszerült különböző technikai problémák miatt. Öt hónapi vitorlázás után kilencméteres hullámok vetettek véget expedíciójának az Indiai-óceánon. Vészjelzését követően egy Perthből induló repülőgép pillantotta meg a hajót és vette fel a lánnyal a kapcsolatot. Végül egy francia hajó mentette ki és vitte el a Madagaszkár melletti Réunion-szigetre. A rekordot még abban az évben egy ausztrál tinédzser, a 16 éves Jessica Watson állította be.

    Kommentek:

    Top 16