• Külföld
CsR

Nyilvánosan rogyott meg Hillary Clinton, orvosa szerint ez a baja

Hillary Clinton rosszul lett, és távozott a szeptember 11-i terrortámadások emlékére tartott ünnepségen. Az elnökjelölt elszédült, megrogyott, testőrei támogatták be az autóba.

Hillay Clintonnak tüdőgyulladása van - mondta orvosa órákkal azután, hogy a Demokrata Párt elnökjelöltje vasárnap rosszul lett, és hirtelen távozott a 2001. szeptember 11-i terrortámadások emlékére tartott ünnepségről. A fotókon jól látszik, hogy Clinton az autónál már alig állt a saját lábán.

Clinton kis híján összecsuklott, és biztonsági embereknek kellett támogatniuk őt, hogy beülhessen autójába. Pár órával később azonban már - a kamerák kereszttüzében - az elnökjelölt mosolyogva lépett ki lánya lakásának kapuján, és közölte, hogy "remekül" érzi magát.

Nem sokkal később orvosa, Lisa R. Bardack nyilatkozott és elmondta, hogy szerinte mi Clinton baja. Az orvos arról beszélt, hogy az elnökjelölt asszonyt allergiás köhögés gyötörte, és pénteken egy vizsgálaton kiderült, hogy tüdőgyulladása van. Antibiotikumot adott neki, továbbá tanácsot, hogy pihenjen többet - írja a BBC. Sőt azt is mondta, hogy Clinton teste túlhevülhetett és kiszáradhatott a megemlékezésen, de már pótolták a folyadékhiányt és szépen javul az elnökjelölt állapota.

Mint arról korábban a Faktor is írt, Clinton rossz egészségi állapotáról már régóta ír a jobboldali amerikai média. Szerintük az elnökjelölt nem épült fel egy korábbi betegségéből. Trump többször is azzal támadta Clintont, hogy sem mentálisan, sem fizikailag nincs abban az állapotban, hogy vezesse az Amerikai Egyesült államokat.

Breitbart News azt állította, hogy amikor Clinton az egyik tévévitán kiment a teremből, és hosszú ideig nem jött vissza, nem a mosdóban volt, hanem korábbi agysérülése miatt problémái voltak és nem tudott volna a vitán részt venni. Hillary Clintonnak 2012-ben agyrázkódása volt, és vérrög is keletkezett a koponyájában.

A hírportál orvosokat, agysebészeket idézett, így John Cardillót, aki korábban a New York-i rendőrségnél azon a részlegen dolgozott, amely kiemelt fontosságú emberek védelmét látja el.

A férfi a Breitbartnak azt mondta, hogy többeket is ismer, aki nyíltan beszéltek neki a politikusnő egészségügyi problémáiról. Hillary Clintonnak, minden egyes beszéde után, legyen szó politikai beszédről vagy közönségtalálkozóról,  a színfalak mögött le kell ülnie és csak némi pihenés után indul az autójához" - mondta a hírportálnak a volt biztonsági szakember.   

Kommentek:

Top 0