• Külföld
Faktor

Az út mellett pisilt a politikus, pechjére videóra vették

Kitört a botrány Indiában, miután a vízvédelmi minisztert rajtakapták, hogy a szabadban könnyített magán.

A kormánypárt tagja, Ram Shinde a parlamentben rendszeresen azért emel szót, hogy büntessék azokat, akik a szabadban könnyítenek magukon, és kollégáival arra szeretné rávenni az indiaiakat, hogy inkább a vécét keressék fel - írja a BBC.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Shinde azonban kissé hiteltelenné vált, miután felvétel készült róla, ahogy egy út során a mezőn pisil. Shinde azonban azzal védekezett, hogy hosszú utat tett meg aznap a munkája miatt, beteg is volt, és közel s távol sehol nem talált mosdót, azért menekült be a magas fűbe.

  Az ellenzék szerint a miniszter esete is azt mutatja, hogy bár a kormány sokat beszél a higiénia fontosságáról, mégsem tesznek a gyakorlatban semmit sem, így vécéket sem nyitnak.

  Hogyan várhatja el a miniszterelnök, hogy az emberek kövessék a törvényeket, mikor a minisztereik sem tartják be azokat?

  - tették fel a kérdést a kritikusok.

  Narendra Modi miniszterelnök 2014-ben indította el az országos Tiszta India nevű kampányt, amely az általános higiéniát szeretné magasabb szintre emelni. A kormány ígérete szerint több millió nyilvános vécét létesítenek India-szerte, de ez a projekt még csak gyerekcipőben jár.

  Kommentek:

  Top 16