• Külföld
Frányó Krisztina

Nyílt nap a bordélyban - éhező gyerekeknek adják a pénzt

Egy új-zélandi bordélyház sajátos módon akar az éhező gyerekeken segíteni: nyílt napot hirdet, és teljes bevételét egy gyermekélelmezési alapítványnak ajánlja fel. A nagylelkű felajánlás azonban megosztotta a közvéleményt.

Fotó: Europress / Andreas Rentz - Getty Images

Fotó: Europress / Andreas Rentz - Getty Images

A Shh… Adult Fun Spot nevű legális új-zélandi bordély az akció keretein belül azt ajánlotta fel, hogy az érdeklődők befizetése ellenében körbevezeti őket az épületben, kérdéseket tehetnek fel az örömlányoknak, és a túra végén még „könnyű frissítőket” is kaphatnak – írja a Guardian.

A kulisszatitkokat felfedő túra teljes bevételét a Kai Kitchen alapítványnak adományozzák, amely egészséges ételek ad a térség rászoruló gyerekeinek.

A bordély nyílt napja azonban heves vitát váltott ki a közösségi oldalakon és a sajtóban is. Az egyik oldal azért kritizálja az eseményt, mert visszataszítónak találja, hogy a gyerekek és a szexmunkások egy kontextusba kerülnek, míg a másik fél a bordély nyitottságát és nagylelkűségét dicséri.

A „Család az első, Új-Zéland” konzervatív katolikus lobbicsoport szerint a nyílt nap ízléstelen, és a bordélyház csak azért találta ki, hogy normalizálja a prostitúciót, és előlendítse az üzletet.

Ezzel szemben a Kai Kitchen alapítója, Rochelle Steer azt mondta, hogy őt nem érdekli, honnan jön a pénz addig, míg ezzel segítséget kapnak a rászoruló gyerekek élelmezésében. A nő a bordélyház tulajdonosát, Nicky Hughes-t dicsérte az ötletért.

„Egy kisvárosban élünk, és ha az emberek eddig nem tudták, hogyan működik az üzlet, most pótolhatják. Nicky ajtót nyit nekik a szalonjába, mindenki körülnézhet, és láthatja, mi történik valójában odabent. Ez pedig azt jelenti, hogy még több ebédre kapok pénzt, és ez az, ami engem igazán érdekel.”

Hughes az alapítvány bizottságának a tagja, és régi barátnők Steerrel. A nő azt mondta, hogy elege volt már abból az értetlenkedésből és pletykaözönből, amely az üzletét övezte. Új-Zélandon 2003-ban legalizálták a prostitúciót, azóta felerősödtek a Hughes-t érő támadások.

„Nagyon frusztrálónak találtam, hogy a bordélyomat nem kezelték valódi vállalkozásként, miközben ugyanúgy fizetjük az adót, és ugyanolyan keményen dolgozunk, mint mások. Ismerem a Kai Kichen büdzséjét, mivel bizottsági tag vagyok. Tudom, hogy minden pénzösszeg, amelyet adományozunk, még több gyereknek fog ételt jelenteni.”

Steer azt mondta, hogy mielőtt megismerte volna Hughes-t, neki is voltak előítéletei a szexiparral szemben. De miután beszélgetett a lányokkal, és segített nekik kifesteni és kidekorálni a szalont, megváltoztak az érzései.

„Az emberek azt kérdezik tőlem, hogy most akkor prostituáltak fognak ebédet csinálni? Nem, nem ők fognak. Én természetemnél fogva kíváncsi ember vagyok, és tudom, hogy még sokan mások is azok. De ha az emberek ezzel nem értenek egyet, nem jönnek el. De ha megteszik, akkor több gyerek kap enni – és számomra csak ez számít.”

Top 0