• Sport

Nyert és első helyen jutott tovább a magyar vízilabda-válogatott

Lejátszotta utolsó csoportmeccsét Magyarország a trieszti olimpiai selejtezőn. Az ellenfél Szlovákia volt, amelyet a papírformának megfelelően legyőzött a magyar válogatott. Ezzel Magyarország a csoport élén végzett, az olimpiáért várhatóan a németeket kell megverni.

Fotó: waterpolo.hu

Fotó: waterpolo.hu

A magyar válogatott kilenc ponttal az olimpiai selejtező torna A-csoportjának élén végzett, miután ma megverte Szlovákiát. A mérkőzés előtt az is biztossá vált, hogy ha a magyar csapat nem kap ki a szlovákoktól, akkor biztos, hogy az első lesz, mert tegnap Kanada döntetlent játszott Romániával.

A magyar válogatott egyetlen pontot vesztett a csoportkörben, kisebb meglepetésre Kanada ellen 14-14 volt a végeredmény. Szlovákia az első négy meccsén nem tudott nyerni, így már az összecsapás előtt eldőlt, hogy nem juthatnak tovább a legjobb nyolc közé és így az olimpiára sem.

Az első negyedben sok gól született, Szlovákia jól tartotta magát, így az első nyolc percet követően 5-4 volt az állás Magyarország javára. A második negyedben tovább növelte előnyét Magyarország, a félidőben már öt góllal, 10-5-re vezetett a válogatott. A harmadik negyedben kevés gól esett, a záró negyed előtt 12-6 volt az állás. A mérkőzés végeredménye végül 16-7 lett, a magyar válogatott magabiztosan nyert.

"Nagyon fontos volt a mai mérkőzés, hogy ne nehezítsük meg a saját dolgunkat. Éppen ezért az elején kicsit feszültek is voltunk. A szlovákok ugyanakkor elfáradtak, a vége felé már nem is tudtak nagyon felúszni. A holnapi minden tekintetben különleges mérkőzés lesz, de ha ugyanilyen bátorsággal és határozottsággal játszunk, akkor könnyen meg fogjuk verni a németeket" - nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak.

Magyarország első helyezettként a B-csoport negyedik helyezett csapatával fog találkozni a negyeddöntőben. Ez egy fordulóval a csoportmeccsek előtt vagy Németország, vagy Kazahsztán lesz. Mivel az említett két együttes az olaszokkal, illetve a spanyolokkal fog játszani, így valószínű, hogy a jobb gólkülönbséggel álló Németország lesz a magyar válogatott ellenfele a legjobb nyolc között.

A német válogatott eddig három pontot szerzett a tornán, megverték a Dél-afrikai Köztársaságot, és döntetlent játszottak Kazahsztánnal. Az a csapat, amely megnyeri a negyeddöntőt, az továbbjut a torna elődöntőjébe, és ami még fontosabb, biztosan ott lesz a 2016-os olimpián.

A magyar csapat negyeddöntőjét holnap délután 16 órakor rendezik.

Az olimpia csoportbeosztását szintén Triesztben sorsolják ki, az április 10-i döntő után, 19 órakor kerül sor az eseményre.

Top 0