• Belföld
Faktor

Nyaralás, strand, táborozás - így telik a magyar családok nyara

Minden második gyerek táborozik idén, amire a szülők több tízezer forintot költenek.

A Regio játék friss kutatása alapján minden második gyereknek lesznek tábori élményei idén, melyre a szülők 20-40 ezer forintot szánnak, és minden hetedik kisgyerekes családnál belefér egy – leginkább belföldi – nyaralás is.

Ennyit költenek a szülők a boltbanHagyományos bolti vásárlásonként átlagosan 5000 forintot, online rendelésnél pedig 6900 forintot költenek a szülők nyári játékokra és strandcuccokra. A szezon slágertermékei a medence, labda, bicikli, trambulin, homokozós játékok és a hinta, rossz idő esetén pedig előkerülnek a társasjátékok, a kártyák és a LEGO.

20-40 ezer forintba kerül a táborozásA felmérés szerint minden második 3 évnél idősebb gyerek megy idén táborba. A legnépszerűbbek a sport- (50%), alkotó- (32%) és erdei táborok (15%), melyeket a hittan-, nyelvi és zenetáborok követnek.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Egy gyermek egy heti táboroztatására a szülők kétharmada 20 és 40 ezer forint közötti összeget, egyharmaduk 20 ezer forintnál kevesebbet szán. Minden harmadik családra jellemző, hogy legalább két tábort finanszíroznak, amihez hozzájön még a zsebpénz, mely egy napra általában ezer forintnál kevesebb (50%), de van, ahol 1-3 ezer forint (32%) és 3-5 ezer forint (10%) között mozog.

    A szülők alapvető elvárásai táborválasztáskor a biztonság, a változatos programkínálat és a pozitív visszajelzések, ezeket követi csak az étkezés minősége, a kulturált szálláshely és az ár. A felmérés szerint legtöbben 2-5 napos (44,5%) vagy 5-7 napos (36%) táborba mennek, a fennmaradó időt sorrendben a nagyszülőknél, napköziben vagy baráti családoknál töltik a fiatalok.

    Belföldön nyaralnak a családokIdén nyáron tíz kisgyermekes családból hét tervez családi nyaralást; legtöbben belföldi szálláshelyeket céloznak meg (75%), külföldre csak tíz családból egy utazik. Az úton minden második család szóláncozik vagy barkochbázik, de minden negyedik gyerek kézbe kerül időnként tablet vagy okostelefon is.

    Kommentek:

    Top 16