• Krimi
Faktor

Mentőhelikopterrel vitték kórházba, az intenzíven belehalt sérüléseibe a vadász

A rendőrség az eset után testi sértés ügyében indított büntetőeljárást, amelyet most átminősítenek halálokozásra.

Az ünnepek között Szlovákiában, az erdőháti Kuklov község közelében megsérült 43 éves vadász az újév első napjaiban elhunyt a kórház intenzív osztályán.

A baleset december 27-én történt, amikor a vadászok az egy nappal korábbi fácánvadászat elejtett vadait keresték. Pavol az árokban, a sűrű bozótoson keresztül haladt, társa pedig a mezőn. Pavol váratlanul felkiáltott, hogy vaddisznót látott, 56 éves barátja pedig egy sziluettre emelte fel a puskáját, majd lőtt. A lövedék egy fán változtatott irányt és egy része Pavol nyakába fúródott.

A férfi ájultan esett össze, többen a jelenlévők közül segítségére siettek. Kihívták a mentőket, akik újraélesztették a súlyos állapotban lévő férfit, majd miután az életfunkcióit sikerült stabilizálni, mentőhelikopterrel kórházba szállították. Az állapota még napokkal később is kritikus volt.

Pavolt a kórház intenzív osztályán ápolták, több súlyos sérülése mellett megsérült a gerince is. Nem egész egy héttel a történtek után azonban meghalt -írja a Paraméter. A rendőrség az eset után testi sértés ügyében indított büntetőeljárást, amelyet most átminősítenek halálokozásra.

Az 56 éves vadász a történtek után sokkot kapott, legálisan tartott sörétes fegyverét lefoglalták, fegyvertartási engedélyét bevonták. Egyelőre nem gyanúsítják semmivel, adott esetben azonban 2-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

Kommentek:

Top 0